Rapunzel's hiiret / mice   * * *    Koirat   * * *    Marabu   * * *    Muut lemmikit   * * *    Rapunzel Tmi

* * * Marabu * * *

Marabu
kylmäverinen risteytys
tamma, vaaleneva kimo
s. 2000

Varovainen ajatus omasta hevosesta virisi vuonna 2010. Kävin hoitamassa kaverin hevosta, ja samalla hevosenomistajan arki tuli lähempää tutuksi. Oma hevonen alkoi tuntua ajatuksena mahdolliselta.

Aloitin oman hevosen etsinnät alkutalvesta 2011 ja kiersin muutamia kokeilemassakin siellä täällä. Mikään ei oikein natsannut, ja se parhaiten sopiva ehti mennä "sivu suun". Kysellessäni yhdeltä hevosvälittäjältä lisätietoja eräästä isosta ponista, tarjottiin minulle Marabua. Näin siitä lyhyen videopätkän ja tiesin sen mitä myyjä ja välittäjä minulle kertoivat. Ja siltä pohjalta pyysin tuomaan hevosen minulle Virosta.

"Postimyyntihevoseni" saapui maaliskuussa 2 vk:n koeajalle. Ja jäi tietysti. Oli jännittävää mennä tallille katsomaan minkälainen heppa sieltä kuljetusautosta olikaan purettu. Ja mikä satuhevonen karsinasta kurkisti! Ja miten iso! Kuvissa se näytti pienemmältä...


Hevosen historiasta tiedän entisen omistajan kertomana vain sen, että se on syntynyt Liettuassa, syntymävuosi on 2000, sillä on historiaa valjakkohevosena, se on joskus saanut varsan ja varsansa kanssa tuotu Viroon, jossa se oli edellisen omistajansa ratsastuskoululla tuntihevosena. Hevosen suku, kasvattaja, tarkka syntymäaika ja -paikka ovat tuntemattomia. Roturisteytystä voi vain arvailla, mutta ulkonäkö ja alkuperäinen käyttötarkoitus valjakkohevosena antavat syytä epäillä, että sekoituksessa olisi mukana ranskalaista boulognenhevosta.

Olimme Marabun kanssa ensin reilun puoli vuotta tallilla Seutulassa, ja sieltä Marabu muutti kuivemmalle maalle Vihtiin pihattoasukiksi. Ratsastan Marabulla aina ilman kuolaimia ja pidän sen kengättömänä, mikä sopii sille erittäin hyvin. Tarvittaessa käytetään bootseja. Harrastelen Marabun kanssa ihan vaan hupiratsastelua, enimmäkseen maastoilua westernvarustein, mutta joskus myös vähän koulua, esteitä tai ajoa. Pyrin toimimaan hevosen kanssa aina pehmein ja luonnonmukaisin menetelmin.

Marabu ei ole erityisen osaava millään osa-alueella, mutta tekee mielellään mitä tahansa: Kentällä, esteillä, maastossa, western-henkistä, ajoa. Se on kaikenkaikkiaan järkevä jokapaikan hevonen. Vaikka Marabu on kiltti ja nöyrä, tarvitsee se kuitenkin itsevarman ihmisen johtajakseen, arkaileva ratsastaja ei sen kanssa pärjää. Aloittelijoiden kanssa se kyllä osaa olla varovainen ja kärsivällinen.