Rapunzel's hiiret / mice   * * *    Koirat   * * *    Marabu   * * *    Muut lemmikit   * * *    Rapunzel Tmi

* * * Koirat * * *

Kotiani karvoittavat ja kaunistavat kaksi komeaa salukipoikaa, Dani ja Jaro. Rotu oli ollut "salainen" ihailuni kohde aina, ja vuonna 2002 otin loikan tuntemattomaan ja hankin ensimmäisen vinttikoirani, kauniin eteerisen itämaisen salukin. Eikä paluuta ehkä ole...

El-Ubaid's Tsaar 'Jaro'
saluki
uros, grizzle
s. 11.5.2013

Rakkaan Jasun äkillinen poismeno toi suuren surun, johon ei auttanut lääkkeeksi kuin pieni grizzle salukinpentu - vaikka sellainen pitikin lennättää Hollannista asti. Jaro saapui meille elokuussa 2013 Danin kaveriksi. Tulokas osoittautui erittäin tervepäiseksi kaveriksi. Niin on pojalla hermot kohdillaan, että jopa Dani rauhoittui sen seurassa (oli jo aikakin!). Omat salukimaiset omituisuutensa on toki Jarollakin. Täytyyhän sitä nyt salukin vähän teatraalinen ja eksentrinen olla. Luonteeltaan Jaro on hieman epärodunomaisesti hyvin avoin uusia asioita ja ihmisiä kohtaan, pidättyväisyyttä siitä ei juuri löydy. Kaikki vastaantulijat livotaan tasapuolisesti!

Dyynien Hassan Halaf 'Dani'
saluki
uros, creme
s. 10.11.2004

Vaikka Dani on Jasun serkku, eivät nämä kaksi voisi olla luonteeltaan kauempana toisistaan. Dani on arkaileva rämäpää, hermoileva viilipytty, hyperaktiivinen sohvanvaltaaja - vastakohtien ja ristiriitaisuuksien koira joka tekee asiat nollasta sataan nanosekunnissa kiihtyen ja turhia miettimättä. Dani ei ole niitä helpoimpia koiria, vaan harmaita hiuksia aiheuttavaa otusta on pitänyt vain opetella rakastamaan. Kertyneet ikävuodet eivät ole sen menoa paljoa hillinneet, onneksi osa ongelmista on helpottanut. Ehkäpä Danistakin vielä joskus kuoriutuu charmantti wanhaherra. Dani rakastaa huomiota ja sen arkuuden vieraita kohtaan yleensä voittaa tilaisuus saada tulijalta paijauksia.

* In memoriam *

Abu Hakim Jasar 'Jasu'
saluki
uros, harmaa grizzle
s. 12.11.2002 k. 25.7.2013

Jasu tuli meille kun Nana alkoi jo olla iäkäs. Ensimmäisenä yönään se könysi nukkumaan minun ja sohvan selkänojan väliin kuono tyynyllä pääni vieressä, ja olin myyty. Jasu oli arvokas, diivaileva, oman arvonsa tunteva, mukavuudenhaluinen ja ylpeän pidättyväinen Saluki isolla S:llä. Minulle se täydellinen saluki, joka osui kohdalle heti ensimmäisenä, kun uskaltauduin tämän rodun valitsemaan. Jasu rakasti omaa väkeään suurella sydämellä ja oli vieraita kohtaan kohteliaan etäinen, tutummat sen sijaan pääsivät näkemään Jasun luonteen toisen puolen - arvokkaasta herrasta kuoriutui hepuloiva marakattiapina, jonka tuhat metriä jalkaa tuntuivat sinkoavan kaikkialle! Heinäkuussa 2013 Jasu sai äkillisen sairaskohtauksen maalla, ja menehtyi eläinlääkärin vastaanotolle. Jasu haudattiin mökin viereen murheellisin mielin.

Nana
newfoundlandinkoira
narttu, musta
s. 27.5.1993 k. 24.5.2007

Mummeli, rakas karvaturjake... Haaverotuni, ja Pipan kuoltua käytiin isäni kanssa varaamassa pentu sillä välin kun äiti oli ulkomaanmatkalla, heh. Kasvatin ja koulutin Nanan itse nuoresta iästäni huolimatta ja siitä kasvoi ja komistui upea koira. Aikanaan Nana-mummeli sai kaitsettavakseen pienen vinttikoirariiviön, ja eriparinen aisapari kuin olivatkin, sopivat mainiosti yhteen. Jasusta kasvoikin Nanan rinnalla isoja pörröisiä koiria estoitta rakastava ja vedessä lotraamisesta nauttiva salukipoika. Ja Nana se vain jaksoi ja jaksoi kunnes alkoi tuntua että se on olemassa "aina", ja melkein olikin. Kolmea päivää vaille 14 vuoden kunnioitettavassa iässä oli aika päästää uskollinen ystävä pois ja kova ikävä jäi. Minulle, ja Jasulle.

Harmonic Welsh Pippin, 'Pippa'
cavalier kingcharlesinspanieli
uros, tricolor
s. 5.8.1986 k. 6.7.1993

Pippa oli ensimmäinen koirani. Pieni, helppo, aina iloinen ja kaikkia yhtäläisesti rakastava, tyypillinen cavalier. Rotuvalinta ei ollut omani vaan vanhempieni, vaikka cavalier on söötti koira, ei se millään lailla ole "minun" rotuni. Rodulle valitettavan yleiseen tapaan Pippa jäi lyhytikäiseksi sairastuttuaan sydänvikaan ja jouduttiin lopettamaan hiukan alle 7-vuotiaana.