Rapunzel's hiiret / mice   * * *    Koirat   * * *    Marabu   * * *    Muut lemmikit   * * *    Rapunzel Tmi

* * * Muut lemmikit * * *

Hiirten ja koirien lisäksi minulla on myös muita lemmikkieläimiä. Tällä hetkellä pari kania ja kaksi mummoikään ehtinyttä chinchillarouvaa. Eksoottisemmissa jyrsijöissä löytyy lauma hiirihamstrukkaita (Calomyscus bailwardi). Linnunlaulu herättää aamuisin pienten siivekkäiden aloittaessa lauluharjoituksensa. Olohuoneen katseenvangitsijana on lähes kolmemetrinen akvaario.

* Jyrsijät ja kanit *

Vuodesta 2008 hiirulani lattialla on pomppinut myös kaneja. Tällä hetkellä niitä löytyy kaksi chinchillan väristä risteytystä; n. 4 kg luppakorvainen naaras ja jättikokoiseksi kasvava uros. Loppukeväästä loppusyksyyn kanit asustelevat ulkosalla.

Chinchilloja löytyy kaksi mummoikäistä naarasta: vuonna 1997 syntynyt standard Sametti ja vuonna 2000 syntynyt silver mosaic kiukkupussi Hopea. Parhaimmillaan minulla on ollut 5 chinchillaa sekä niiden poikaset. Sametti on luonteeltaan hyvin utelias ja seurallinen, mutta ei erityisemmin pidä sylissä olemisesta. Hopea ei taas voi lainkaan sietää että siihen ylipäätään kosketaan.

Vuosien varrella minulla on ehtinyt olla montaa lajia jyrsijöitä. Marsuja, rottia, gerbiilejä, hamstereita ja talvikkoja. Tällä hetkellä näitä lajeja ei ole.

Vilkkaat hiirihamstrukkaat ovat useimmille tuiki tuntematon jyrsijälaji, eikä sinänsä ihme, sillä toin lajin Suomeen Hollannista ensimmäisen kerran vuonna 2011. Hankkimani pariskunta on sittemmin lisääntynyt menestyksellä, ja hiirihamstrukkaita on lisäkseni tällä hetkellä kahdella henkilöllä Suomessa. Hiirihamstrukas on pitkäikäinen (jopa 9-vuotiaaksi elävä) pikkuinen jyrsijä, joka muistuttaa isoine korvineen hiiriä, tupsuhäntineen gerbiiliä ja ruumiinrakenteeltaan roborovskia. Lemmikkinä hiirihamstrukas on lähinnä katselueläin.

* Siivekkäät *

Ihastuin vuosia sitten messuilla näkemiini harlekiinipeippoihin ja ajattelin, että tuommoisia on joskus saatava. Koska minulla ei ollut linnuista mitään aiempaa kokemusta, hankin aloittelijana ensin parven seeprapeippoja. Myöhemmin joukkoon liittyivät myös harlekiinit. Tällä hetkellä lajeissa löytyy harlekiinipeippoja ja kanarialintuja. Toiveena olisi löytää siivekkäiden joukon jatkoksi vielä ihastuttavia pieniä timanttikyyhkyjä, joita minulla pari aiemmin olikin, mutta valitettavasti menehtyivät.

* Akvaariot *

Toiminnassa on tällä hetkellä yksi akvaario, pari muuta odottelee tyhjillään joko inspiraatiota tai myyntiä. Olohuoneen komistus on 580-litrainen erikoisen mallinen allas, akvaariolla on nimittäin pituutta lähes kolme metriä. Olen rakentanut akvaarioon mattosuodatinjärjestelmän, jossa vesi kiertää tasaisesti altaan päästä päähän, ja tämä toimii erittäin hyvin. Olen valinnut akvaarioon helposti menestyviä yhteensopivia kasveja ja kaloja, joten kokonaisuus on tasapainoinen ja helppohoitoinen.